Aziatische biefstukspiesjes
18-7-2023
15 min + minimaal 1 uur marineren
2 personen
Als er iets is wat ik heerlijk vindt dan zijn het spiesjes, een lekkere saté, shaslick of bijvoorbeeld souvlaki. Maar ook deze overheerlijke Aziatische biefstuk spiesjes. Je eet je vingers erbij op! Echt! ;).
Ik heb de spiesjes klaargemaakt in een grillpan, Maar je kunt ze uiteraard ook bereiden op de barbecue.
Ingrediënten:
- 2 grote biefstukken
- 2 el olie
- 2 el ketjap manis
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1 el citroensap
- 1 tl knoflookpasta (of 1 teentje geperst)
- 1 tl sambal
- 1 tl suiker
- klein scheutje Chinese rijstwijn
- 1 rode paprika
- 1 grote rode ui
Benodigdheden:
- 4 of 5 houten of metalen spiesjes
- grillpan of barbecue
Bereidingswijze:
1. Snijd de biefstuk in stukken van circa 2 cm en doe ze daarna in een ruime kom. Voeg alle ingrediënten behalve de paprika en ui toe. Roer alles goed door en marineer het vlees voor minimaal 1 uur.
2. Snijd de paprika en ui in ongeveer hetzelfde formaat. Omdat de biefstuk sneller klaar is dan de paprika en ui kun je deze heel even koken. Breng daarvoor een klein pannetje water aan de kook en kook de groente 2 minuten. Giet af en spoel koud. Laat de paprika en ui uitlekken op een keukenpapiertje.
3. Rijg de biefstuk aan de spiesen afgewisseld met de paprika en ui,
4. Laat een grillpan goed heet worden op hoog vuur. Leg de spiesen in de pan en draai het vuur wat lager. Bak de biefstuk ongeveer 5 minuten medium rare. Bak iets korter voor rare of juist iets langer om het vlees well-done te bakken.
Serveer met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook