bechamelsaus
28-10-2020
10 minuten
300 ml
Bchamelsaus oftewel witte saus is een van oorsprong Italiaanse basissaus. De saus past perfect bij pasta en groente gerechten. Je kent het bijvoorbeeld vast wel als een laag van lasagne. Waarom zou je de saus kant- en -klaar of in een pakje in de supermarkt kopen als je het ook heel simpel zelf kunt maken? Let erop dat de bloem goed gaar is want anders is het echt niet lekker.
Ingrediënten:
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 300 ml melk
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze:
1. We gaan eerst de roux maken. Smelt daarvoor in een (steel)pan de boter. Doe dit op laag vuur, de boter mag niet bruin kleuren.
2. Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door de boter. Laat op een zacht vuur garen tot de bloem een beetje wit uitslaat. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
3. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en roer het geheel met een garde tot een gladde saus. Laat de saus al roerend een paar minuten pruttelen.
4. Breng de bechamelsaus op smaak met de peper, zout en nootmuskaat.
Eet smakelijk!