Knoflooksaus

05-10-2020

Eindresultaat knoflooksaus.

10 minuten 

    250 ml

Er zijn van die gerechten waarbij knoflooksaus echt niet mag ontbreken. Nu kun je een fles saus in de supermarkt kopen als je haast hebt, maar zelf maken is super simpel en hartstikke lekker! Door mayonaise en yoghurt te gebruiken krijg je een heerlijke romige en frisse saus.
En door de ketjap manis krijgt de saus een licht zoete volle smaak. Hou je van een pittige knoflooksmaak, voeg dan gewoon meer knoflook toe. Het liefst maak ik de saus minimaal 2 uur van te voren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

 

Ingrediënten:

  • 200 ml mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el gesneden verse bieslook
  • 1 à 1,5 tl ketjap manis
  • Flinke draai peper
Ingrediënten voor de knoflooksaus.

Bereidingswijze:

1. Schep in een ruime kom de mayonaise en Griekse yoghurt en roer dit goed door elkaar.

2. Rasp of pers de knoflook boven de kom. Raspen heeft als voordeel dat er geen stukjes in je saus komen. Snijdt de bieslook fijn en voeg toe aan  de kom. Roer het geheel goed door.

3. Voeg de ketjap manis en een flinke draai peper toe en roer nogmaals goed door.

4. Zet de knoflooksaus voor ongeveer 2 uren in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef dan de saus en voeg eventueel nog wat ketjap of peper toe. Als je per ongeluk teveel knoflook hebt gebruikt dan kun je nog wat extra mayonaise toevoegen.

 

Eet smakelijk!