Pita met kip Gyros

09-05-2021

20 minuten

3 grote pita's

Deze pita's met gyros zijn echt super lekker. Ik vind het altijd leuk om kruidenmixen zelf te maken en dat heb ik dan ook met deze gyroskruiden gedaan. Waarschijnlijk heb je de meeste kruiden wel in je keukenkastje staan. Groot voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je gebruikt. Vind je het allemaal toch teveel gedoe dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare kruiden kopen. De verse groenten, zoetzure komkommersalade en tzatziki maken dit gerecht helemaal af. 

Ingrediënten:

  • 3 grote (volkoren) pita's
  • 400 gram kipfilet
  • 1\4 ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • Olie
  • Tzatziki of knoflooksaus 

Zoetzure komkommer:

  • 1 komkommer
  • 4 el azijn
  • 1 el suiker
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout

Gyroskruiden:

  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl chilipoeder
  • Snuf kaneel
  • Zout naar smaak

Ik heb gebruik gemaakt van ruime theelepels

Bereidingswijze:

1. Meng in een schaaltje alle kruiden voor de gyros. Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer de kip met de kruiden en 2 el olie. Voeg zout naar smaak toe. Laat de marinade minimaal 10 minuten intrekken.

2. Bak alvast de pita's af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Maak ook alvast de zoetzure komkommer:

Meng de azijn, suiker en 1 tl oregano in de saladekom. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in schuine plakjes en voeg toe aan de zoetzure dressing. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Zet de salade op een koele plek.

4. Snijd de ijsbergsla in reepjes, de rode ui in fijne halve ringen en de tomaat in dunne plakjes.. Zet aan de kant voor straks.

5. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Voeg de gyros toe en bak rondom bruin. Voeg de paprika reepjes toe en bak dit nog een paar minuten mee tot de kip gaar is.

6. Snijd de pita's open en vul ze met een beetje ijsbergsla, 2 plakjes tomaat, wat uienringen en de kipgyros. Schep tenslotte wat tzatziki over het broodje. 

Serveer de zoetzure komkommer apart.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook