Griekse tomaten orzo met feta

10-02-2023

20 minuten

2-3 personen

Orzo is een pastasoort dat eruit ziet als rijst. Het is een lekkere basis voor  veel gerechten. Ik heb er deze keer een heerlijke eenpansgerecht van gemaakt, boordevol groenten, lekkere kruiden en feta. Het is makkelijk te maken, binnen 20 minuten waan je jezelf een klein beetje in Griekenland ;).

Ingrediënten:

  • 250 gram orzo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 15 cherrytomaatjes
  • 400 ml groentebouilon
  • 50 gram feta

Kruiden:

  • 2 tl oregano
  • 2 tl peterselie
  • 1 tl tijm
  • 0.5 tl dille
  • 1 tl basilicum
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 1.5 tl uienpoeder

Bereidingswijze:

1. Zet de groentebouillon alvast klaar, verzamel alle kruiden in een kommetje en zet ook dit klaar.

2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in een hapjes pan met een beetje olie op laag vuur.

3. Snijd ondertussen de champignons in vieren. Snijd de courgette in de lengte doormidden, halveer beide helften ook weer in de lengte. Snijd de courgette vervolgens in partjes.

4. Zet het vuur hoger en voeg de champignons, courgette en de kruiden toe. Bak dit zo'n 4 minuten. 

5. Voeg de tomaten in blik en de orzo toe. Bak dit heel even mee.

6. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de orzo in 11-13 minuten gaar. Vergeet niet af en toe even te roeren. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de orzo te "droog" wordt.

7. Garneer de orzo met de verkruimelde feta.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook