Sweet Chili drumsticks
28-01-2021
30 à 45 min + 3 uur marineren
4 personen
Wie houdt er niet van een kipkluifje zo af en toe? Wij wel! Het mooie is dat je ze echt op heel veel manieren kunt bereiden. Ik wil deze keer met jullie het recept delen van sweet chili drumsticks. De drumsticks zijn lekker bij rijst of noodles maar bijvoorbeeld ook bij frietjes. Uiteraard kun je drumsticks ook vervangen voor kip vleugeltjes.
Ingrediënten:
- 1 kilo drumsticks
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml sweet chili saus
- 4 el tomaten ketchup
- 5 el lichte sojasaus
- 2 el honing
- 4 el citroensap
- 3 tl gemberpoeder
- peper en zout
- Sambal naar smaak (ik heb 2 tl gebruikt)
- 1.5 el sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Ik zet de drumsticks meestal een dag van te voren in de marinade, zo kunnen de smaken goed intrekken. Lukt dit niet houd dan minimaal 2 uur aan.
1. Dep de drumsticks droog met keukenpapier en snijd de knoflook fijn.
2. Doe de drumsticks in een grote kom of een diepvrieszak met zipsluiting. Voeg alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes toe. Meng het geheel goed door zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Zet de kip, voor minimaal 2 uur in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de kip uit de marinade en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat van je oven. Schenk de overgebleven marinade in een kleine pan.
4. Schuif de drumsticks in de oven en bak ze in ongeveer 30 à 45 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de grootte van je drumsticks.
5. Breng ondertussen de marinade aan de kook en laat het vervolgens zachtjes inkoken tot het de dikte heeft van een siroop. Schenk halverwege en aan het einde van de baktijd een laagje marinade over de kip.
6. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan. Haal de kip uit de oven en strooi de sesamzaadjes over de drumsticks.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook