Gebonden kippensoep

20-12-2020

60 minuten

4 personen

Wil je een keer wat anders dan een heldere kippensoep? Dan is dit recept misschien iets voor jou. De soep is heerlijk romig en vol van smaak. Als topping heb ik rode pepers gebruikt, deze geven een lichte pit aan de soep, Wil je dat liever niet dan kun je dat uiteraard weglaten.

Ingrediënten:

  • 2 kippenpoten
  • 1 winterwortel
  • een kleine prei
  • 1 rode peper
  • 70 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • Handje verse selderij blaadjes
  • 50 ml (kook)room

Bereidingswijze:

1. Kook de kippenpoten in de bouillon in ongeveer 30-45 minuten gaar. De kooktijd is een beetje afhankelijk van hoe groot de poten zijn. Snijd ondertussen de wortel in blokjes en de prei in halve ringen. Voeg de wortel de laatste 15 minuten van de kooktijd toe. Bewaar de prei voor later.

2. Haal de kippenpoten uit de bouillon en laat ze wat afkoelen op een bord. Schenk de bouillon in een grote maatbeker of kom waaruit je de bouillon straks makkelijk kunt schenken. Als de kip is afgekoeld kun je het vel verwijderen en het vlees met een vork lostrekken. Gooi de botten weg en zet het vlees aan de kant.

3. Vervolgens ga je de roux maken. Smelt daarvoor de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe een blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Zet het vuur zacht en blijf de roux nog een paar minuten doorroeren tot de bloem gaar is.

4. Als de roux gaar is voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Zorg ervoor dat de bouillon iedere keer is opgenomen door de roux voor je weer nieuwe toevoegt. Uiteindelijk zal er een licht gebonden soep ontstaan. 

5. Voeg de stukjes kipprei en de selderij toe aan de soep. Laat de soep nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken en voeg op het allerlaatst de kookroom toe. 

6. Schep de soep in een kom en garneer de soep met fijngesneden rode peper.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook