Bami zoals van de chinees

07-11-2020

20 minuten

4 personen

Al menig keer is mij gevraagd of ik deze bami bij de chinees gehaald had. Maar niets is minder waar. Met een paar ingrediënten kun je dit zelf ook op tafel zetten. De prei kun je ook vervangen door lente uitjes. Het is net wat je lekker vindt. Serveer de bami met bijvoorbeeld babi pangang.

Ingrediënten:

  • 500 gram mie nestjes
  • 1 prei
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram hamblokjes
  • 2 eieren
  • 0.5 tl djahé (gemberpoeder)
  • Kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg een 1.5 kippenbouillonblokjes toe. Kook hierin de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Maak van de overgebleven 0.5 bouillonblokje 250 ml kippenbouillon en zet aan de kant voor straks.

2. Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper samen met de knoflook fijn. Maak ook alvast de prei schoon en snijd in fijne halve ringen.

3. Kluts de eieren en roerbak het mengsel tot je kleine stukjes hebt. Zet het vuur uit.

4. Giet de gekookte bami af en laat het goed uitlekken.

5. Verhit een laagje olie in een wok en fruit hierin de knoflook en peper. Voeg de bami toe en blijf continu omscheppen. Voeg na een paar minuten de eieren, hamblokjes en prei toe.

6. Nu gaan we steeds een scheutje kippenbouillon in de wok schenken. Zodra de wok weer droog is voeg je weer een scheutje toe. Herhaal dit een paar keer tot je bami de gewenste smaak heeft.

Om het helemaal af te maken kun je op de bami nog een plak ham en een gebakken ei leggen.

Eet smakelijk!