Lasagne

met lekker veel groenten en bechamelsaus

14-04-2021

1.5 tot  3.5 uur

4 personen

Lasagne staat hier geregeld op tafel. Ik ben er gek op! Het lijkt misschien ingewikkeld maar dat valt echt reuze mee. Deze lasagne zit boordevol met groenten en het romige bechamelsausje maakt het helemaal af. Zelf persoonlijk hou  ik ervan om de tomatensaus minimaal 2.5 uur te laten sudderen. Alle ingrediënten komen dan samen tot een mooie saus. Heb je minder tijd? Niet getreurd, ook als je het minder lang laat sudderen is het super lekker. Schrik niet van het lijstje kruiden, de meeste heb je ongetwijfeld in je keukenkastje staan.

Ingrediënten:

  • 300 gram (runder) gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 3 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 ml passata (Mutti)
  • 1 blik tomatenpulp (Mutti)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 gram geraspte kaas
  • Ongeveer 8-10 lasagnebladen
  • 300 ml bechamelsaus 

Kruiden (gedroogd):

  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl marjoraan
  • 2 tl  peterselie
  • 2 tl  basilicum
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 tl oregano
  • Snuf zout en peper

Bereidingswijze:

1. Roer alle kruiden door de passata en zet het aan de kant voor straks.

2. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3. Zet een ruime stoofpan op het vuur met een laagje olie. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Snijd de wortel, paprika, tomaat,  en courgette in blokjes, de bleekselderij in halve maantjes en de champignons in plakjes. Voeg alle groenten toe aan de pan. Roerbak het mengsel voor ongeveer 3 minuten.

5. Voeg de passata en tomatenpulp toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door. Laat de saus onder af en toe roeren 2.5 uur sudderen. Wil je een snelle lasagne houd dan 30 min aan. Voeg wat water toe als de saus te droog wordt en haal de deksel van de pan als de saus juist te vochtig is. 

6. Maak als de saus bijna klaar is de bechamelsaus.

7. Nu is het tijd om de ovenschaal te vullen. Begin met een laagje tomatensaus, dan de lasagnebladen en daarop een laagje bechamelsaus. Herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laagje bechamelsaus met daarop een laagje geraspte kaas. Bak de lasagne 30 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook