Nasi zoals van de chinees

07-11-2020

20 min

4 personen

Met dit recept zet je zelf de nasi op tafel die net zo lekker is als van de chinees. Het is belangrijk dat je de rijst laat afkoelen voordat je de rijst gaat bakken. Ik gebruik altijd basmati rijst maar als je nou meer houdt van bijvoorbeeld pandan rijst dan kun je dat ook gebruiken natuurlijk. Verder maak je de nasi eigenlijk bijna hetzelfde als de bami.  Serveer de nasi met bijvoorbeeld babi pangang of een ander chinees gerecht dat je lekker vindt. 

Ingrediënten: 

  • 500 gram (basmati) rijst
  • 1 prei
  • 250 gram hamblokjes
  • 2 eieren
  • Ongeveer 0.5 tl djahé (gemberpoeder)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze:

1. Breng water aan de kook en voeg een kippenbouillonblokje toe. Kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat het helemaal afkoelen. 

2. Verwijder ondertussen de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze samen met de knoflook fijn. Snijd ook alvast de prei in fijne halve ringen.

3. Kluts de eieren en roerbak het mengsel tot je kleine stukjes hebt. 

4. Als de rijst is afgekoeld zet dan een wok met een laagje olie op het vuur. Fruit hierin, op een laag vuur, de peper en de knoflook. 

5. Voeg de rijst toe en zet het vuur hoger. Blijf de rijst goed omscheppen.

6. Roer nu de eierstukjes, ham en prei door de rijst.  Breng op smaak met een snuf djahé. Proef de nasi en voeg eventueel nog stukjes verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Bak het geheel nog ongeveer 4 minuten. 

Eet smakelijk!