Kapsalon met kipshoarma

27-07-2021

30 minuten

2 personen

Kapsalon zelf maken is heel simpel en echt lekker! Bestellen doe ik het eigenlijk nooit meer, te vaak kreeg ik een bakje met slappe vette friet en lauwe groenten. Dat kan veel beter dacht ik en niets is minder waar. Ik deel graag mijn recept met jullie.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram (oven) friet 
  • Shoarmakruiden 
  • 1\4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gram ijsbergsla
  • Plakjes (belegen) kaas
  • Knoflooksaus
  • Olie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kipreepjes met 1 el olie en shoarmakruiden.

2. Bak de patat volgens  de bereidingswijze op de verpakking. 

3. Bak ondertussen in een koekenpan de kipshoarma gaar.

4. Verdeel de patat in 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere schaal en leg daarop de kipshoarma. Leg zoveel plakjes kaas over de shoarma tot alles bedekt is.

5. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

6. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes, de ui in fijne halve ringen en de tomaat en komkommer in kleine blokjes. 

7. Verdeel de salade over de kapsalon zodra deze uit de oven komt. Maak het af met een flinke lepel knoflooksaus.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook