Gemarineerde krieltjes uit de oven
26-03-2021
30 min
2-3 personen
Gebakken aardappelen of patatjes doen het altijd goed als bijgerecht. Je kunt er enorm veel mee variëren zodat je altijd weer iets bijzonders op tafel zet. Daarom wil ik deze keer mijn recept delen van gemarineerde krieltjes uit de oven. Ik vind het lekker om de schil te laten zitten, dat geeft zo'n lekker krokant korstje. Deze aardappeltjes zijn binnen 30 minuten klaar. Smullen maar.
Ingrediënten:
- 500 gram krieltjes met schil
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1.5 tl oregano
- Peper
- Grof zeezout
- 3 el olie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de krieltjes goed en dep ze droog met een keukenpapiertje.
2. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ruime kom.
3. Rasp of pers de knoflook boven de kom. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder en oregano toe. Breng de aardappeltjes verder op smaak met peper en zeezout. Voeg ongeveer 3 el olie toe en hussel alles goed door elkaar zodat alle krieltjes rondom bedekt zijn met een laagje kruiden en olie.
4. Leg de krieltjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de krieltjes in ongeveer 25 minuten gaar en krokant.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook