Groene pesto

19-11-2020

10 minuten

1 potje

Ik hou zo van zelfgemaakte dips en spreads en sausjes. Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk. Je kunt pesto op heel veel verschillende manieren maken en variëren met de ingrediënten. Ik wil vandaag het recept van de klassieke groene "pesto alla genovese"  met jullie delen. Pesto is heerlijk door de pasta, als spread of als dressing door salade.

 

Ingrediënten:

  • 30 gram pijnboompitten 
  • 50 gram Parmezaanse kaas 
  • 40 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • Flinke scheut extra Virgin olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

2. Haal ondertussen de steeltjes van de basilicumblaadjes.

3. Snijd de knoflook in grove stukken en rasp de Parmezaanse kaas.

4. Doe de pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas en knoflook in een kom en pureer met een staafmixer tot een smeuïge massa. (Je kunt deze stap ook met een keukenmachine doen.)

5. Roer met een lepel een scheut olijfolie door de pesto en herhaal dit eventueel tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer nogmaals goed door.

Eet smakelijk!