Champignonroomsaus

26-03-2021

15 minuten

1 kom

Champignonroomsaus is echt super lekker en heel simpel om te maken. Het is lekker bij verschillende soorten vlees maar ook bij pasta of groente. Als je het eenmaal zelf gemaakt hebt haal je het nooit meer kant-en-klaar uit de supermarkt. Trust me!

Ingrediënten:

  • 150 gram champignons
  • 150 ml kookroom
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1\8 deel van een paddenstoelenbouillon blokje
  • 1 tl mosterd
  • Handje verse bladpeterselie
  • Klontje boter

Bereidingswijze:

1. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.

2. Smelt een klontje boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en zet het vuur iets hoger. Bak de champignons in ongeveer 4 minuten goudbruin.

3. Voeg de kookroom en mosterd toe. Kruimel het stukje bouillonblokje boven de pan en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken tot het de juiste dikte heeft. Voeg op het allerlaatst de fijngesneden peterselie toe.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook