Carpaccio salade

20-12-2020

10 minuten

2 personen

Ik ben gek op salades én op carpaccio dus het recept van carpaccio salade mag echt niet ontbreken op mijn site. De combinatie van alle smaken in de salade is echt heerlijk: het nootachtige van de rucola, het frisse van de komkommer, het zoetzure van de augurk en een heerlijke frisse dressing. Ik kan nog wel even doorgaan maar laat ik maar gewoon het recept met jullie delen. 

Ingrediënten voor de salade:

  • 100 gram carpaccio
  • 50 gram rucola
  • 10 cherry tomaatjes
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 rode ui
  • 1 augurk
  • 1 el pijnboompitjes
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Versgemalen peper

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 tl balsamico azijn
  • 4 tl citroensap
  • 2 tl olijfolie
  • 0.5 tl suiker
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:

1. Leg de rucola in een schaal. Snijd de tomaatjes in vieren, de rode ui in fijne halve ringen, de komkommer in partjes en de augurk in dunne plakjes. Verdeel dit over de sla.

2. Maak kleinere stukken van de carpaccio en verdeel dit ook over de salade. Breng de salade op smaak met een beetje peper en zout. Eventueel kun je met je handen de salade voorzichtig mengen.

3. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en laat ze even afkoelen.

4. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar de mengen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Sprenkel een paar theelepels van de dressing over de salade en garneer de salade met de pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook