Witlofsoep met champignons

07-02-2021

20 minuten

4 personen

We hadden nog wat witlof en champignons in de koelkast liggen dus besloot ik om witlofsoep te maken. En wat is er lekkerder met dit koude weer dan een kom hete soep! Omdat we ook nog bleekselderij in huis hadden heb ik dat ook gebruikt. Dit hoeft niet, maar geeft wel een hele lekkere smaak. De spekjes kun je eventueel ook vervangen voor hamblokjes, zalmsnippers of garnalen. Kortom je kunt alle kanten op!

Ingrediënten:

  • 3 stronken witlof
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter groente bouillon
  • 150 ml (kook)room
  • 125 gram rookspekjes
  • 200 gram champignons
  • klontje boter
  • Peper en zout
  • Olie

Bereidingswijze:

1. Snipper de ui 

2. Smelt een klontje boter in een soeppan en fruit hierin de ui.

3. Snijd ondertussen de aardappel in blokjes en de bleekselderij in halve ringen. Verwijder de stronken van de witlof en snijd de witlof in reepjes.

4. Voeg de aardappel, bleekselderij en witlof toe aan de pan. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

5. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons goudbruin. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Bak in een andere koekenpan de rookspekjes krokant.

6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en voeg de room, champignons en spekjes toe. Breng de soep eventueel verder op smaak met een beetje peper en zout.

 

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook