aardappelschijfjes uit de airfryer

28-10-2020

30 minuten

4 personen

Wil je heerlijke aardappelschijfjes op tafel zetten zonder die nare frituurlucht in huis? Dat kan! Nog een belangrijk detail is dat de aardappelschijfjes een stuk minder vet zijn dan uit de frituurpan. Win win dus! Met dit recept zet je heerlijke krokante schijfjes op tafel. 

Ingrediënten:

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zeezout

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in mooie plakjes.

2. Was de aardappelschijfjes en laat ze minimaal een uur in een kom met koud water staan. Hierdoor haal je het zetmeel uit de aardappelen waardoor het eindresultaat nog beter zal zijn.

3. Giet de aardappelschijfjes af en dep ze met een schone theedoek goed droog.

4. Doe de aardappelen terug in de (droge) kom en meng de olie erdoor. Roer het geheel voorzichtig door zodat alle schijfjes bedenkt zijn met een dun laagje olie. Breng op smaak met zeezout.

5. Verwarm de Airfryer naar 180 graden Celsius. Bak de schijfjes 20-25 minuten goudbruin en gaar. Schud de aardappelschijfjes af en toe om. De exacte baktijd is een beetje afhankelijk van de soort Airfryer die je hebt en hoe bruin je de schijfjes wilt hebben.

Eet smakelijk!