Sweet Chilisaus
27-09-2021
10 minuten
1 flesje
Zelf sweet chilisaus maken is echt heel gemakkelijk en je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt! En wat is er nou leuker dan een flesje homemade chilisaus in de koelkast. Ik deel graag mijn recept met jullie.
Ingrediënten:
- 6 rode pepers
- 2 cm gember
- 3 teentjes knoflook
- 50 ml azijn
- 150 gram suiker
- 1.5 tl sojasaus
- 1 el maïzena
- 175 ml water
Bereidingswijze:
1. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadjes. Ik heb bij 3 pepers de zaadjes laten zitten voor wat meer pit. Wil je een mildere saus verwijder dan alle zaadjes, wil je nog meer pit laat dan alle zaadjes zitten.
Doe de pepers samen met de knoflook en gember in een keukenmachine of hakmolentje en maal fijn.
2. Doe het water, de suiker, azijn en sojasaus in een steelpannetje en breng het aan de kook. Voeg het gemalen pepermengsel toe en laat het koken tot de suiker is opgelost.
3. Maak met een beetje water een papje van de maïzena. Voeg het papje toe aan de pan en roer het goed door. De saus zal nu dikker worden. Zet het vuur uit en laat de saus afkoelen. De saus zal tijdens het afkoelen nog iets dikker worden.
4. Schenk de afgekoelde saus in een schone pot of fles. In de koelkast is de saus enkele weken houdbaar.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook