Tzatziki

09-09-2020

Eindresultaat van de tzatziki

15 minuten

400 ml

Extra tijd: 2 uur intrekken

Tzatziki is een Griekse dip die je bij veel gerechten kunt eten. Het is heerlijk bij vlees zoals Souvlaki, stokbrood, een groentesnack of bij een borrelhapje. Hij mag natuurlijk ook niet ontbreken bij een BBQ.

Ingrediënten:

  • 400 ml Griekse yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3/4 komkommer
  • 0.5 eetlepel dille
  • 1 eetlepel verse munt
  • olijfolie extra vierge 
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:

1. Was de komkommer en rasp hem met schil op een grove rasp. Knijp het vocht uit de komkommer.

2. Snijd de knoflook heel fijn of pers hem met een knoflookpers. Snijd de munt fijn

3. Doe de yoghurt in een kom en meng de komkommer, dille, munt en citroensap erdoor. Voeg naar smaak peper toe. 

4.  Zet de tzatziki minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Roer voor gebruik een scheut olijfolie door de tzatziki.

Eet smakelijk!