Burritos

13-10-2020

Eindresultaat van de burritos

30 minuten

2 à 3 personen

Wie kent ze niet, de wereldgerechten van Knorr. Jaren geleden vond ik het leuk om sommige wereldgerechten na te maken.
Dit burrito recept is er één van en is super lekker. Schrik niet van het lijstje kruiden die je moet gebruiken. De helft heb je misschien al in huis en het is echt de investering waard om verschillende kruiden en specerijen in huis te halen. In veel recepten kun je ze later weer gebruiken en je kunt ze natuurlijk behoorlijk lang bewaren.
En wat is er nou leuker dan je eigen burrito kruiden maken. Ik maak meestal extra en bewaar de kruiden in een kruidenpotje, zo heb ik de burrito kruiden altijd op voorraad.
Ik had nog paprika's, champignons en mais in huis en dat heb ik gebruikt in dit recept. Maar je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken zoals: ui, courgette, kidneybonen of bijvoorbeeld tomaat. Je kunt ervoor kiezen om de burritos met een laagje kaas af te bakken in de oven. Maar dit hoeft niet. 

Ingrediënten burritos:

  • 300 gram kipfilet
  • 6 kleine tortilla's
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Half bakje champignons
  • Klein blikje mais
  • 75 gram geraspte kaas
  • 0.5 eetlepel maizena

Ingrediënten burritokruiden:

  • 4 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 1.5 tl gemalen komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl oregano
  • 1.5 tl cacaopoeder
  • 1 tl zout
  • klein beetje (poeder)suiker

Ingrediënten crème fraiche saus:

  • 200 gram crème fraîche 
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gedroogde dille
  • 1 tl (gedroogde) peterselie
  • Flinke draai vergemalen peper
  • Snufje zout
  • Klein beetje suiker
Ingrediënten van de burritos

Bereidingswijze:

 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng alle ingrediënten voor de burritokruiden (het liefst in een vijzel) goed door elkaar. Zet aan de kant want deze gebruiken we pas later.

3. Maak ook alvast het crème  fraîche sausje. Zo kunnen de smaken goed intrekken. Roer daarvoor alle ingrediënten door de crème fraîche en zet de saus in de koelkast.

4. Snijd de kipfilet in gelijke blokjes. Verwarm in een koekenpan een laagje olie en bak hierin de kip gaar.

5. Snijd terwijl je de kip bakt de paprika's in blokjes en de champignons in plakjes. 

6. Voeg als de kip gaar is de paprika en champignons toe en bak dit een paar minuten mee. Laat de mais uitlekken en voeg ook deze toe bij de rest. 

7. Strooi nu ongeveer 6 theelepels van de kruidenmix door je kipmengsel, Roer het geheel goed door en proef een stukje kip, voeg eventueel nog wat meer kruiden of zout toe.

Kip wordt met de kruiden en groenten gebakken in de pan

8. Als het goed is zit er een klein laagje vocht in de pan wat is vrijgekomen uit de groente. Is dit niet het geval voeg dan zelf wat water toe. 50 a 75 ml is genoeg! Meng in een kommetje de maïzena met een klein laagje water en roer tot je een glad papje hebt. Roer dit door het kipmengsel, je zult nu een licht gebonden saus krijgen.

9. Leg de tortilla's op het aanrecht en bestrijk deze met een laagje van de crème fraîche saus. Verdeel nu het kipmengsel over de tortilla's en rol ze op. Leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de burritos en bak ze 10 minuten in de oven.

Serveer met ijsbergsla en de overgebleven crème fraîche saus

Eet smakelijk!

Burrito op een bord met sla en saus

Tip: wil je de burritos liever niet afbakken in de oven? Verwarm dan de tortilla's in een koekenpan of in de magnetron. Bestrijk daarna de tortilla's met het crème fraîche sausje en vul ze met het kipmengsel.


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook