Romige lente ui soep

07-12-2020

20 minuten

4 personen

Lente ui soep klinkt als een zomers soepje maar deze licht gebonden versie is ook in de winter super lekker. Maar wat maakt het eigenlijk ook uit, als het even kan eet ik gerust midden in de zomer erwtensoep of een stamppot boerenkool! Shame on me ;). Het leuke is dat deze soep heel makkelijk is om te maken en snel op tafel staat. Wie wil dat nou niet? Dit recept is vegetarisch maar je kunt gerust gerookte spekreepjes of zalmsnippers toevoegen. 

Ingrediënten: 

  • 2 bosjes lente ui
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 60 gram (room)boter
  • 60 gram bloem
  • Handje verse bladpeterselie 

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui en knoflook fijn en de lente ui in ringetjes. Hou wat van de lente ui achter om de soep mee te garneren.

2. Smelt de boter in een soeppan en fruit op middelhoog vuur de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de lente uitjes toe en bak dit nog eventjes mee.

3. Voeg de bloem toe en gaar dit al roerend een paar minuten mee. Schenk de (afgekoelde) bouillon beetje bij beetje in de pan. Roer iedere keer goed door totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met  een staafmixer.

5. Zet de pan terug op het vuur en roer de verse peterselie en kookroom door de soep. Roer de soep nog 1 keer goed door. 

Server de soep met de overgebleven lente uitjes

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook