Tapenade met zongedroogde tomaten

06-12-2020

10 minuten

1 potje

Als er iets de moeite waard is om te maken dan is het tapenade. Het staat echt in no time op tafel en het is zoveel lekkerder dan de kant-en-klare tapenade uit de supermarkt. Je kunt het op vele manieren maken. Ik vind tapenade met zongedroogde tomaatjes het lekkerst dus dat recept wil ik met jullie delen. Tapenade is lekker op een toastje of op een stokbroodje. Het is ook lekker bovenop een laagje kruidenroomkaas. Hoe eet jij tapenade het liefst?

Ingrediënten: 

  • 200 gr zongedroogde tomaten (uitgelekt)
  • 75 gr groene olijven zonder pit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el citroensap
  • 2 el olie van de tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde basilicum (of oregano)

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten (behalve de Parmezaanse kaas) met een staafmixer of keukenmachine. Blend het niet te glad, tapenade is het lekkerst als het een beetje structuur heeft. Als de tapenade te droog is kun je nog wat olie toevoegen. Roer als je tevreden bent de kaas door de tapenade.

Eet smakelijk!