Tomaten-knolselderijsoep
16-10-2022
45 minuten
4-5 personen
Deze keer wil ik een recept delen van een heerlijke volle "najaars" soep met tomaten en knolselderij in de hoofdrol. Na wat snijwerk zet je in ongeveer een half uur een heerlijke pan soep op tafel. Smullen maar!
Ingrediënten:
- 8 Roma tomaten
- 0.5 knolselderij
- 2 winterwortels
- 1 rode ui
- 2 stengels bleekselderij + blad
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram passata
- 300 gram gehakt
- 1.5 liter groentebouillon
- klein bosje bladpeterselie
- 1 el suiker
- Versgemalen peper
- Olie
- eventueel maggiplant en\of vermicelli
Bereidingswijze:
1. Kruid het gehakt en draai er kleine gehaktballetjes van. Zet ook alvast de groentebouillon klaar.
2. Vul een ruime kom met kokend water. Kerf een kruis aan de bovenkant van de tomaten. Leg de tomaten 2 minuten in het kokende water. Giet daarna de tomaten af en leg ze nu in een bak met koud water. Je kunt nu het velletje heel makkelijk verwijderen. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in grove stukken.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de knolselderij, wortels en bleekselderij in kleine blokjes. Bewaar het blad van de bleekselderij.
4. Zet een ruime soeppan op middelhoog vuur en verwarm hierin een beetje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper samen met de suiker.
5. Voeg na 2 minuten de knolselderij, bleekselderij en wortels toe en bak dit ongeveer een minuut of 3 mee.
6. Voeg de tomaten en de passata toe en schenk vervolgens de bouillon in de pan. Snijd de peterselie en bladselderij fijn en voeg toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het 20-25 min zachtjes koken.
7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe als je de soep te dik vindt.
8. Zet de pan weer op het vuur en voeg de gehaktballetjes en eventueel de vermicelli toe. Kook het nog 10 minuten op een zacht vuur. Breng de soep op smaak met een draai versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook