Italiaans stokbroodje

17-01-2021

15 minuten

2 personen

De combinatie van tomaat, pesto en mozzarella op een stokbroodje is heerlijk. Het recept is simpel en snel klaar. Wat willen we nog meer? Dit broodje is heerlijk als lunch maar is ook lekker bij een kom soep. 

Ingrediënten:

  • 1 afbakstokbrood
  • 1 bol mozzarella
  • Pesto kant-en-klaar of zelfgemaakt 
  • 10 cherry tomaatjes
  • Peper
  • Gedroogde basilicum
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Eventueel: paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

2. Snijd de stokbrood in de lengte doormidden en smeer beide helften in met een laagje pesto.

3. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de broodjes. 

4. Halveer de tomaatjes en leg ook deze op de broodjes. 

5. Breng het broodje op smaak met een snufje peper en gedroogde basilicum.

6. Rasp tot slot een laagje Parmezaanse kaas over de broodjes. Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer eventueel met wat verse basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook