Pasta pesto met kip

19-11-2020

15-25 minuten

4 personen

Soms heb je zin in een makkelijke maaltijd die in no time op tafel staat. Pasta pesto is zo'n gerecht. Het lekkerst is natuurlijk om de pesto zelf te maken maar wil je het jezelf nog makkelijker maken dan kun je ook kant-en-klare pesto gebruiken. Deze pasta pesto is niet alleen makkelijk om te maken maar ook nog eens gezond. 

 

Ingrediënten: 

  • 400 gram Penne (of een andere pasta)
  • 350 gram kipfilet
  • Pesto
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Vers gemalen peper
  • Voor de topping: Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rucola en een paar blaadjes basilicum.

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Snijd de knoflook fijn en doe dit samen met de Italiaanse kruiden en 2 el olijfolie bij de kip. Roer het geheel goed door en laat het minstens 15 minuten marineren.

2. Snijd de champignons in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.

3. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar en giet de pasta af.  Zet het aan de kant voor straks. 

4. Bak in een koeken- of hapjespan de kipfilet rondom lichtbruin. Haal de kipfilet uit de pan en zet even weg op een bord. Schenk een scheutje olie in de pan als deze te droog is geworden. Bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee. 

5. Schep de kipfilet weer in de pan en roer ook de pasta erdoor. Voeg ongeveer 5 el pesto toe en roer het geheel nog eens goed door. Proef en voeg eventueel nog een beetje pesto of een draai peper toe. 

Schep op een bord en garneer met een handje rucola, pijnboompitjes, paar blaadjes basilicum en wat gerapte Parmezaanse kaas. 

Eet smakelijk!