Kruidenboter

07-09-2020

Eindresultaat van de kruidenboter

10 minuten

   125 gram

Als er iets simpel is om te maken dan is dat kruidenboter. Wij kopen dit dan ook nooit kant en klaar in de supermarkt. Bovendien is het natuurlijk veel lekkerder om zelf te maken. Kruidenboter kun je op vele manieren maken. Voor nu wil ik deze versie met jullie delen. Wist je dat je kruidenboter ook heel goed kunt invriezen? Maak dan extra en rol porties in huishoudfolie en vries dit in. Zo heb je altijd verse kruidenboter in huis.

In de zomer hebben wij altijd verse kruiden in de tuin en zijn ze dus voor het grijpen. Helaas komt het in de wintermaanden geregeld voor dat je geen verse kruiden bij de hand hebt. Dat is helemaal niet erg. Met kruidenboter kruiden (te koop in de supermarkt) is dit recept ook heel erg lekker.

Ingrediënten:

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • Paar takjes peterselie
  • Klein bosje bieslook
  • paar takjes selderij
  • Als je geen verse kruiden hebt. 2 theelepels  kruidenboter kruiden
Ingrediënten van de kruidenboter

Bereidingswijze:

1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen zodat je die makkelijk kunt mengen met alle kruiden.

2. Haal de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Snijd dit samen met de knoflook heel fijn. Snijd de kruiden fijn.

3. Doe de roomboter in een kom en meng met een vork de knoflook, rode peper en alle kruiden door de roomboter. 

4. Schep de kruidenboter over in een schaaltje en zet weg in de koelkast. Haal de kruidenboter ongeveer een half uur voor gebruik uit de koelkast. 

Eet smakelijk!