Kip ketjap met rijst

08-04-2022

20 min + 10 min marineren

2-3 personen

Iedereen kent het wel, kip ketjap! Malse kip en groenten in een heerlijke zoete ketjapsaus. Marineer de kip minimaal 10 minuten, maar je kunt de kip ook een dag van te voren in de marinade zetten. Hoe langer je marineert hoe meer smaak! Je staat nog geen half uur in de keuken om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten. Serveer de kip ketjap met rijst.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram rijst
  • 1 rode paprika
  • 150 gram champignons
  • 1 grote rode ui
  • 1\3 komkommer
  • 75 ml ketjap manis
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 el citroensap
  • 1 el maïzena 

Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 el ketjap manis
  • 2 el olie
  • 1 el sojasaus
  • 1\2 el oestersaus
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1.5 cm gember
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander

 

Bereidingswijze:

1. We beginnen met de marinade. Snijd de teentjes knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en rasp de gember. Doe de knoflook, peper en gember samen met alle andere ingrediënten voor de marinade in een kom en roer het goed door.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg de kip in de marinade. Roer het geheel nogmaals goed door. Dek de kom af en laat de kip minimaal 10 minuten marineren. 

2. Snijd de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de ui in halve ringen,  Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd deze helften ook weer in de lengte doormidden. Je kunt nu makkelijk de zaadlijsten wegsnijden. Snijd daarna de komkommer in schuine plakjes. Zet de groenten aan de kant voor straks.

3. Zet een hapjespan of wok op middelhoog vuur. Schep de kip samen met de marinade in de pan en bak de kip rondom gaar.

4. Kook ondertussen de rijst gaar.

5. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant. Schenk indien nodig een beetje olie in de pan en bak de groenten in ongeveer 5 minuten beetgaar. 

6. Schenk de ketjap manis, kippenbouillon en citroensap bij de groenten. Laat dit een paar minuutjes pruttelen. Meng in een schaaltje de maïzena met een beetje koud water zodat er een papje ontstaat. Roer dit beetje bij beetje door de saus tot het de gewenste dikte heeft. Schep nu de kip weer in de pan en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de kip ketjap met rijst. Garneer eventueel met wat lente ui.

 

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook