Courgettesoep met garnaaltjes

08-11-2020

25 minuten

4-6 personen

Op de één of andere manier vind ik soep een  gezellig gerecht. Vaak eet er wel iemand mee of brengen we iemand een pannetje soep. Ik maak meestal een grote pan soep dus er is altijd meer dan genoeg om anderen mee te laten eten. Deze keer wil ik met jullie een recept delen van courgettesoep. Het recept is simpel, lekker en gezond! Als topping heb ik gekozen voor Hollandse garnaaltjes maar die kun je ook vervangen door  rookspekjes of zalmsnippers. 

Ingrediënten:

  • 3 courgettes
  • 3 stengels bleekselderij + wat blaadjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes tijm
  • Hollandse garnaaltjes. Hoeveelheid naar eigen smaak.
  • 1.5 liter groentebouillon
  • Bekertje crème fraîche

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Zet een grote soeppan op het vuur met een laagje olie. Fruit hierin de ui en knoflook op een zacht vuur.

2. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in partjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de tijm samen met de courgette en bleekselderij toe aan de pan. Bak dit een paar minuten mee. 

3. Schenk de bouillon  in de pan en breng het aan de kook. Voeg een paar blaadjes gesneden bladselderij toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad. De soep is nu klaar. Schenk de soep in een kom en schep een lepeltje crème fraîche in het midden. Leg daar de garnaaltjes op. 

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook