Groentesaus
10-09-2020
10 minuten
250 ml
Simpel en lekker! Heerlijk bij bloemkool, broccoli, witlof, spruitjes enz! Voeg tuinkruiden toe die je zelf lekker vindt. Ik ben fan van lavas, ook wel maggiplant genoemd. De blaadjes van deze plant geven een heerlijke smaak aan sauzen en soepen. Hij ontbreekt dan ook niet in deze saus.
Ingrediënten:
- 250 ml melk
- Klontje boter
- 1 eetlepel maïzena
- verse tuinkruiden. (bijv, peterselie, lavas, selderij, bieslook)
- Peper
- Klein stukje van een groente bouillonblokje
Bereidingswijze:
1. Snijd de tuinkruiden fijn. Leg dit aan de kant.
2. Smelt de boter in een pannetje en voeg de melk toe. Breng dit aan de kook.
3. Breek een klein stukje van een groente bouillonblokje en voeg dit toe aan de hete melk. Als de saus bijna klaar is kun je proeven of je nog wat extra wil toevoegen.
4. Meng de maïzena met ongeveer 3 eetlepels melk en roer tot je een glad papje hebt. Voeg dit al roerend toe aan de hete melk. De saus gaat nu binden.
5. Voeg een flinke draai peper en de gesneden tuinkruiden toe. Proef of je de saus goed op smaak vindt en voeg eventueel nog een stukje bouillon of wat peper toe toe.
Eet smakelijk!