Bulgurbowl met mexicaans gehakt

25-02-2023

25 min

2 personen

Deze keer deel ik een recept die ik niet zelf bedacht heb. Het is een recept van HelloFresh. Vorig jaar zat dit een keer in de box van HelloFresh en we vonden het beiden heerlijk. Daarna ben ik het zelf gaan maken en stond dit gerecht meerdere keren op tafel. We hebben het over bulgur met heerlijke Mexicaans gehakt en taco's. De frisse dressing en limoensap maken deze bulgurbowl helemaal af. Kortom een recept om echt eens te gaan maken!

Tip: bewaar de overgebleven Mexicaanse kruiden in een luchtdichte pot. Je kunt extra maken zodat je het altijd op voorraad hebt. Deze kruiden zijn ook lekker bij talloze andere Mexicaanse gerechten.

Ingrediënten:

  • 250 gram (runder)gehakt
  • 170 gram bulgur
  • 6 taco's
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 350 ml groentebouillon
  • 3 el mayonaise

Ingrediënten Mexicaanse kruiden:

  • 4 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1.5 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl oregano
  • 0.5 tl tijm
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Kruid het gehakt met 2.5 tl Mexicaanse kruiden.

3. Breng de groentebouillon aan de kook in een pan. Voeg de bulgur toe en kook met een deksel op de pan in ongeveer 12 minuten gaar.

4. Snijd de avocado rondom de pit door en verwijder de pit. Met een lepel kun je nu makkelijk het vruchtvlees uit de schil halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en snipper de rode ui.

5. Leg de taco's op een bakpaat en verwarm ze 5 minuten in de oven.

6. Verhit in een hapjespan een beetje (olijf) olie. Fruit hierin de ui op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 1 minuut het gehakt toe en bak het rul. Voeg na 3 minuten de helft van de tomaatjes toe en bak dit nog 2 minuten mee. Proef en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

7. Snijd de limoen in partjes, Meng in een kom de mayonaise met 1 tl Mexicaanse kruiden en het sap van 1 partje limoen. Roer goed door tot een gladde dressing.

8. Verdeel de bulgur over 2 kommen.  Breek de taco's in stukjes, Verdeel het gehakt over de bulgur en garneer met de overgebleven tomaatjes, de taco's en de overgebleven limoenpartjes. Besprenkel met de dressing.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook