Guacamole
07-10-2020
10 minuten
1 schaaltje
Guacamole staat hier geregeld op tafel. Deze heerlijke romige dipsaus is een succes op elk feestje. Guacamole is veelzijdig, naast dipsaus kun je het bij veel Mexicaanse gerechten eten zoals burritos, taco's en enchiladas. En als je slim bent dan maak je gewoon wat extra voor 's avonds bij de nacho's.
Ik gebruik voor dit recept een vijzel om de ingrediënten mee samen te malen. Dit geeft ongelooflijk veel smaak. Hou je nou niet van korianderblaadjes dan kun je deze achterwege laten.
Ingrediënten:
- 2 grote rijpe avocado's
- 1 kleine rode ui
- 1 teen knoflook
- 3 cherrytomaten
- 1 kleine rode peper
- Handje korianderblaadjes
- Sap van 1 limoen
- 0.5 theelepel grof zeezout
Bereidingswijze
1. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper. Snijd de peper samen met de knoflook fijn. Doe dit samen met het zeezout en koriander blaadjes in de vijzel en maal het geheel fijn. De korianderblaadjes zullen helemaal worden opgenomen.
2. Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pitten. Bewaar 1 pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een kom. Prak de avocado fijn met een vork. Het hoeft geen gladde massa te worden, een beetje structuur is juist lekker.
3. Snijd de rode ui ragfijn. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ook deze fijn.
4. Pers de limoen boven de avocado's en roer dit samen met de ui, tomaten en de knoflookmengsel goed door elkaar.
5. Schep de saus nu over in een kommetje en druk de pit in het midden. Dit zorgt ervoor dat de avocado's minder snel verkleuren.
Eet smakelijk!