Bospeentjes uit de oven
26-03-2021
30-35 minuten
2 personen
Wij hebben eigenlijk altijd wel bospeen of winterwortelen in huis omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Je kunt ze stoven, koken, pureren of bijvoorbeeld verwerken in een stamppot. Ik wil deze keer een recept met jullie delen van geroosterde bospeen uit de oven. Heerlijk! Het is ook nog een heel makkelijk te maken.
Ingrediënten:
- 1 bos bospeen
- 1 teentje knoflook
- Ongeveer 1 a 1,5 liter groentebouillon
- Klein bosje verse tijm
- Zeezout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder het groen van de bospeen en schraap eventueel de schil eraf. Snijd de bospeen in de lengte in gelijke parten.
3. Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook (genoeg om de bospeen net onder te laten staan).
4. Snijd de knoflook in plakjes en voeg dit samen met 2 takjes tijm toe aan de bouillon. Kook hierin de bospeen voor ongeveer 8 minuten.
5. Giet de peentjes af en dep ze droog. Verdeel de bospeen op een met bakpapier belegde bakplaat. Sprenkel wat olie over de bospeen en hussel het door elkaar zodat alle peentjes bedekt zijn met een laagje olie. Strooi er een beetje grof zeezout en versgemalen peper over. Leg een paar takjes tijm op de peentjes en schuif het bakblik in het midden van de oven.
6. Rooster de bospeen ongeveer 20-25 minuten.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook