Goulash

27-10-2020

4 personen

3 uur

Ik ben gek op stoofschotels en goulash is één van mijn favorieten. Je moet er de tijd voor nemen maar dat is het meer dan waard. De geuren die zich tijdens het stoven in huis verspreiden zijn verrukkelijk. Ik eet goulash altijd met rijst maar je kunt het ook met aardappelen of aardappelpuree eten.

Ingrediënten:

  • 700 gram runder riblappen
  • 2 rode paprika's 
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 500 ml runder bouillon 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 el bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • Handje bladpeterselie
  • Eventueel: maïzena

Bereidingswijze:

1. Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees met peper en zout en de bloem. Hussel het goed door elkaar en zorg ervoor dat elk stukje vlees rondom bedenkt is. 

2. Zet een grote stoofpan met wat boter op het vuur en bak hierin het vlees rondom bruin. Strooi alle kruiden behalve de peterselie in de pan en roer goed door.

3. Snijd de paprika's en uien in grote blokjes van ongeveer 2x2 cm. Snijd vervolgens de winterwortel in de lengte doormidden en daarna in plakjes. 

4. Schep de paprika, ui en wortel door het vlees en bak dit kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door.

5. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes toe en roer het geheel nog eens goed door. 

6. Zet het vuur zacht en laat de goulash ongeveer 2.5 tot 3 uur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Roer op het laatst de peterselie door de goulash.

Door de bloem zal de goulash licht gaan binden. Vind je de goulash op het eind toch nog te dun, bindt het dan met een papje van maïzena tot je de gewenste dikte hebt. 

 

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook