Oosterse wraps

27-09-2021

15 minuten

2-3 personen

Wraps blijven altijd een feestje om op tafel te zetten. Het mooie is dat ze zo ontzettend veelzijdig zijn. Deze keer wil ik mijn recept van Oosterse wraps met jullie delen. Geïnspireerd door het Familie gerecht van Honig maar dan helemaal zelf gemaakt. Misschien denk je dat je dan ontzettend lang in de keuken staat, maar niets is minder waar. Binnen 20 minuten zet je deze heerlijke wraps op tafel. 

Ingredienten:

  • 300 gram kipfilet
  • 6 kleine tortilla's
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 125 gram champignons
  • 100 gram taugé
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 komkommer
  • 3 lente uitjes
  • Olie
  • Kommetje sweet chili saus 

Ingrediënten Oosterse kruidenmix:

  • 1.5 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl kurkuma
  • 1 tl laos
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 tl zout
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje kaneel

Bereidingswijze:

1. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de Oosterse kruidenmix goed door elkaar

2. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper samen met de knoflook fijn.

3. Snijd de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.

4. Verhit in een hapjespan een beetje olie en fruit hierin de knoflook en rode peper aan. Voeg de kipfilet toe en bak de kip rondom aan.

5. Voeg na ongeveer 3 minuten de gesneden groenten en de kruidenmix toe. Roer goed door en laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 5-10 minuten garen op laag vuur.

6.Voeg op het laatst de taugé toe en bak dit even mee.

7. Verwarm de tortilla's 30 seconden in de magnetron. Vul de tortilla's met de kip/groentemix.  Serveer de wraps met plakjes komkommer, fijn gesneden lente uitjes. en heerlijke sweet chili dipsaus!

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook