Kip Tandoori wraps
08-01-2021
25 minuten + 2 uur marineren
2 à 3 personen
Jaren terug had Knorr "Indiase chappati" in het assortiment van hun wereldgerechten. Dit gerecht is inmiddels al een hele tijd niet meer te koop. Destijds heb ik het gerecht eens nagemaakt en onlangs moest ik daar weer aan denken. Niet veel later stond ik in de keuken, ik had nog tortilla's in huis en ik besloot om tandoori wraps te maken geïnspireerd door het chappati gerecht. Snappen jullie het nog? In de marinade van het kip zitten best wat kruiden en specerijen maar de meeste heb je vast al in huis. Houd minimaal 2 uur aan om de marinade in de kip te laten trekken.
Ingrediënten marinade:
- 350 gram kipfilet
- 4 tl paprikapoeder
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 0.5 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- 2 tl citroensap
- 2 tl sojasaus
- 1 el tomatenpuree
- 3 el olie
- Zout naar smaak
Ingrediënten chappatisaus:
- 200 gram crème fraiche
- 1 tomaat
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- Mespunt cayennepeper
- 1 tl suiker
- Peper en Zout naar smaak
Overige ingrediënten:
- 6 kleine tortilla wraps
- 300 gram sperziebonen
- 75 ml water
- 2 el crème fraiche
- 1 komkommer in partjes gesneden
Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in blokjes. Schep de kip in een ruime kom en voeg alle ingrediënten van de marinade toe. Roer het geheel goed door. Dek de kom af en zet in de koelkast. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
2. Dop de boontjes en snijd ze doormidden. Zet een pan water met een snuf zout op het vuur en breng dit aan de kook. Leg de boontjes in het water en kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet de boontjes af en spoel ze af met koud water zodat ze niet doorgaren. Zet de boontjes aan de kant, we gebruiken ze later.
3. Maak ook alvast de chappatisaus. Ontvel daarvoor de tomaat. Snijd een kruis aan de bovenkant van de tomaat. Leg de tomaat in een kommetje kokend water. Leg de tomaat na 1 minuut in ijskoud water. Het velletje kun je nu makkelijk verwijderen. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaat zo klein als je kunt. Schep crème fraiche in een kom en voeg de fijn gesneden tomaat en alle andere ingrediënten voor de saus toe. Roer het geheel goed door en zet de saus in de koelkast voor straks.
4. Verwarm in een koekenpan een klein beetje olie. Bak de kipfilet rondom goudbruin en gaar. Voeg 75 ml water toe en roer goed door. Schep de boontjes door het kipmengsel. Verwarm de boontjes ongeveer 2 à 3 minuten. Voeg op het laatst 2 eetlepels crème fraiche toe en roer het geheel nogmaals voorzichtig door. Proef de saus en voeg als je een wat mildere smaak wilt nog wat extra crème fraiche toe.
5. Verwarm de wraps 30 seconden in de magnetron. Smeer de wraps in met een laagje chappatisaus. Verdeel de kip tandoori over de wraps en rol ze op. Serveer met de overgebleven saus en partjes komkommer.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook