Krokante kipschnitzel

10-11-2020

15 minuten

2 personen

Met maar een paar handelingen tover je een kipfilet om in een heerlijke krokante schnitzel. Als je de kipfilet vervangt voor kalfsfricandeau dan krijg je de bekende Wiener schnitzel. Ook lekker, maar vandaag gaan we ons richten op een kipschnitzel. Ik heb er deze keer voor gekozen om uit één kipfilet twee schnitzels te snijden. Maar als jij zin hebt in een grote schnitzel dan kun je natuurlijk ook één kipfilet per persoon rekenen. Je kunt de schnitzel combineren met wat je wilt. Denk bijvoorbeeld aan patat en een salade of gekookte aardappelen met een groente naar keuze. Zullen we beginnen?

Ingrediënten:

  • 1 of 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 3 el paneermeel of panko (grof Japans paneermeel)
  • Peper en zout
  • 2 schijfjes citroen

Bereidingswijze:

1. Snijd met een groot scherp mes de kipfilet overdwars in 2 mooie plakken. Als je een hele kipfilet per persoon gebruikt sla je deze stap over.

2. Dep met keukenpapier de kipfilet droog en leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie op een snijplank. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer, deegroller of bijvoorbeeld een steelpan. Leef je uit, maar denk erom dat je het vlees niet stuk slaat. Breng de kip op smaak met peper en zout.

3. Klop het ei los in een diep bord. Strooi op 2 andere borden de bloem en paneermeel. Meng door de paneermeel nog wat peper en zout. Haal nu de kipfilet eerst door de bloem zodat er een klein laagje bloem rondom de kip zit, schud het overtollige bloem van de filet af. Vervolgens haal je de kip door het ei en daarna door de paneermeel. 

4. Bak de kipschnitzels in een beetje boter of olie goudbruin en krokant. Serveer met een schijfje citroen.

 

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook