Hachee
25-11-2020
3.5 tot 4 uur
4 personen
We zitten middenin het najaar dus is het weer tijd voor een stoofpot! Hoewel ik dit ook gerust midden in de zomer maak. Ik heb het over ouderwetse hachee. Als kind vond ik het al een heerlijk gerecht en het was altijd een feest als mijn moeder dit op tafel zette. Ik hou van de vele smaken die hachee bevat: het zoetige van de uien en stroop, het zurige van de tomatenpuree en azijn, het zout van de bouillon en de pit die je van de kruiden krijgt. Dit is een recept zonder pakjes en zakjes. Ik deel het graag met jullie.
Ingrediënten:
- 750 gram riblappen
- 3 grote uien
- 500 ml runderbouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 el appelstroop
- 1 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el bloem
- Peper en zout
- Scheutje azijn (ongeveer 2 a 3 el)
- 50 gram boter
- Maizena om de saus eventueel extra mee te binden
Bereidingswijze:
Haal het vlees een uur voor je het gaat bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Hierdoor wordt het vlees malser.
1. Dep het vlees droog en snijd het in blokjes en breng het op smaak met peper, zout en de paprikapoeder. Hussel het vlees door de bloem zodat alle stukjes rondom bedekt zijn met een laagje bloem.
2. Smelt de boter in een braadpan voeg het vlees toe en braad het vlees rondom aan.
3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Voeg dit toe bij het vlees en schep het geheel goed om.
4. Voeg na 5 minuten de appelstroop en de tomatenpuree toe. Roer het geheel nog eens goed door en voeg vervolgens de runderbouillon, laurier, kruidnagels en een scheutje azijn toe. Voor wat extra pit kun je eventueel sambal naar smaak toevoegen. Laat het geheel ongeveer 3 tot 3.5 uur stoven op een laag vuurtje tot het vlees mals is.
Door de bloem zal de jus gaan binden. Vind je het eindresultaat toch nog iets te dun dan kun je de jus verdikken met een papje van maïzena.
Serveer traditioneel met gekookte aardappelen en rode kool.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook