Mexicaanse wraps
22-04-2021
25 min
2 à 3 personen
Wraps zijn eigenlijk altijd een succes. Bijna iedereen is er dol op. Het fijne is dat je zoveel kunt variëren als je wilt. Zo zet je toch iedere keer weer wat anders op tafel. Ik wil deze keer mijn recept van Mexicaanse wraps met jullie delen. Geïnspireerd door het familie gerecht van Honig, maar dan helemaal zelf gemaakt. Super lekker en makkelijker te maken dan je misschien denkt.
Ingrediënten:
- 300 gram (runder) gehakt
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Klein blikje maïs
- 150 gram champignons
- 2 tomaten
- 400 ml passata (Mutti)
- 100 gr geraspte kaas
- 0.5 groentebouillonblokje
- 6 middelgrote tortilla's
Kruiden:
- 2 tl komijnpoeder
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1.5 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 tl oregano
- 1 afgestreken tl cayennepeper
- Snufje kerriepoeder
- Snufje zout
bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Doe de passata in een kom en voeg alle kruiden toe. Voeg wat extra cayennepeper toe voor wat meer pit. Roer het geheel goed door en zet het aan de kant voor later.
3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm in een hapjespan een beetje olie en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak het rul.
4. Snijd de paprika en tomaten (zonder zaad) in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg de gesneden groente toe aan de pan als het gehakt is rul gebakken. Voeg vervolgens de maïs toe.
5. Voeg na 5 minuten ongeveer 250 ml van de passata toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Verwarm het geheel een paar minuten.
6. Vul de tortilla's met het gehaktmengsel, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de overgebleven passata over de wraps en daarover de geraspte kaas.
7. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten? Volg ons dan op Facebook